Helppo avokadohummus

Selaan Pinterestiä silloin tällöin ja löydän sieltä usein hyvännäköisiä reseptejä. Vähän aikaa sitten löysin avokadohummus-reseptin, joten koitin tehdä sitä itsekkin. Itse en käyttänyt sesamtahnaa tai juustokuminaa, mutta silti tästä tuli oikein hyvää. Muistutti vähän guacamolee. Elikkä te, jotka tykkäätte avokadosta niin tää on teille. Jos ette tykkää avokadosta, niin tällä reseptillä saa varmasti hyvää hummusta ilman avokadoa, jos lisäätte kikherneitten määrää vähäsen. Tässä resepti omin sanoin suomennettuna :-)

Tarvitset:
1 avocado
n. 150-200 grammaa kikherneitä (ilman nestettä)
3 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl sesamtahnaa (tahinia)
puolikkaan limen mehu
suolaa, pippuria ja juustokuminaa oman maun mukaan


Näin teet:
1. Valuta kikherneet ja soseuta sauvasekoittimella/tehosekoittimella/muulla sekoittimella.
2. Lisää puolikkaan limen mehu, oliiviöljy, pilkottu valkosipuli ja muut mausteet. Sekoita lisää.
3. Lisää avokado ja sekoita, kunnes hummus on tasaista. Halutessasi voit lisätä vettä tai lisää oliiviöljyä, jos hummus on mielestäsi liian paksua.


Vinkvink! Sellerit ja hummus sopii hyvin yhteen; pilko sellerit pitkiks paloiks ja dippaa hummukseen, nam! Tietenkin hummus sopii myös melkein minkä vaan ruoan kanssa, esim. leivän tai lihan päälle. :-)

3 kommenttia

  1. Täähän oli kiva ohje! Tykkään paljon tosta bannerista. ;)

    http://kakkujaunelmia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Tätä niin pitää testata! Oonki ettiny jotain vaihtoehtoista levitettä margariinin sijaan. Kauankohan tää säilyy jääkaapissa?

    terveysahky.blogspot.fi

    VastaaPoista