JOULU UTAHISSA

IMG_6112

Vuoden 2013 joulu oli mulle tosi erilainen, sillä sinä vuonna vietin joulun Yhdysvalloissa hostperheeni kanssa vaihtarina - ilman mun omaa perhettä, joulutorttuja, aitoa joulukuusta, ja vielä kaiken lisäksi toisella puolella maapalloa. Vaikka maa oli lumen peitossa ja jotkut asiat olivatkin samanlaisia kuin joulunvietto Suomessa, oli sen vuoden joulu silti erilainen. Tunsin aina itseni osaksi perhettä, kun asuin Utahissa, joka oli varmasti suurin syy siihen, miksen kärsinyt mitään supersuurta koti-ikävää, en edes jouluna. Totta kai oli vähän ikävä perhettä ja suomalaisia jouluperinteitä, mutta tuntui silti hyvältä saada viettää joulu mun hostperheen kanssa. Hostiskä teki ihan mua varten aamiaiseksi riisipuuroa, sain joululahjoja hostisiskojen tapaan, ja sain kaikin puolin olla mukana mun hostperheen joulunvietossa.

Ennen joulua, tai toisin sanoen joulukuun puolessa välissä vietettiin kaveriporukan kesken joulujuhlia. Pukeuduttiin juhlavasti, syötiin pizzaa, laulettiin karaokea ja jaettiin secret santa -paketit.  Muistan tän illan todella hyvin, varsinkin sen, kun kaveriporukan pojat lauloivat Britney Spearsin biisejä aivan täysillä karaokella. Oli kyllä hieno show, täytyy sanoa. :-D

IMG_5829

Moni teistä ehkä tietääkin, että Yhdysvalloissa joulua vietetään vasta 25. päivä, eli joulupäivänä jouluaaton sijasta. Jouluaattona mun hostperheelläon (tai oli ainakin ennen) tapana pitää pyjamajahti. Tää tarkoitti siis sitä, että vanhemmat piilottivat pyjamat ja me lapset saimme etsiä niitä. Etsimme lapuille kirjoitettuja vihjeitä, joita oli ympäri taloa ja niiden avulla löysimme seuraavan vihjeen ja lopuksi löysimme pyjamat. Mun mielestä tuo oli älyttömän kivaa! Aattoiltana lähdimme hostperheen kanssa pyjamat päällä ajelemaan ja kiertelemään eri naapurostoja, joissa ihmiset olivat todellakin satsanneet joulukoristeluun ja jouluvaloihin. Jenkeissähän kaikki on suurempaa, myös joulukoristeet...

IMG_6111

Joulupäivän aamuna kokoonnuimme koko perheen voimin olohuoneeseen pyjamat päällä jakamaan ja avaamaan lahjoja. Ensin saimme tyhjentää meidän joulusukat. Mun sukassa oli muunmuassa suklaata ja korvakuulokkeet. Amerikkalaisillahan on siis tapana laittaa isot joulusukat roikkumaan takan eteen, tai seinälle, jotka pukki täyttää pienillä lahjoilla ja joulukuusen alle laitetaan isommat paketit. Iltapäivällä läheisimmät sukulaiset saapuivat viettämään joulua meidän kanssa ja nauttimaan ruoasta ja yhteisolosta.

Joulukuu on todella tunnelmallista aikaa, varsinkin Salt Lake Cityssä. Kaikkialla soi joulumusiikki ja kaupungin keskusta, etenkin Temple Square, on ihan jouluvalojen peitossa - ja se on niin järjettömän kaunista! Kävin Annikan kanssa moneen otteeseen downtownissa, eli SLCn keskustassa, varsinkin joulun aikoihin. Kaupoissa oli kivat joululahja-alennukset ja siellä oli muutenkin niin kiva viettää aikaa jouluvalojen- ja tunnelman takia.

IMG_5637
IMG_5632
IMG_5612

4 kommenttia

 1. Niin ihana postaus!! Ois kyllä niin siistiä päästä kans joskus viettämään joulu Jenkeissä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eevi! ♥ no sullahan on vielä paljon aikaa kokea se! :-D

   Poista
 2. hei ihana blogi sulla, pakko jäädä seurailee! :)
  ja ei vitsit ku oon kateellinen sun reissukokemuksista, iski taas kauhee matkakuume :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia paljon, kiva että tykkäät! :-D tiedän tunteen, mulla on matkakuume kokoajan!

   Poista