USA: MUN LEMPPARIPAIKAT SALT LAKE CITYSSÄ

IMG_3441

Hei ihanat ♥ Kuten otsikko kertookin, tässä postauksessa listaan muutaman mun lempparipaikan Salt Lake Cityssä. Tiedän, ettei SLC monen mielestä kuulu niihin paikkoihin, joihin ''pitäisi päästä käymään'', mutta hei kuka tietää? Ehkä juuri sinä päädyt kyseiseen kaupunkiin. SLC on aivan ihana kaupunki, jossa yhdistyy kaupunkiloma, hyvät shoppailumahdollisuudet ja kaunis luonto, joten suosittelen todellakin tätä paikkaa jokaiselle. Jos joku on kiinnostunut matkavinkeistä, niin tässäpä tulee! 

The Gateway, eli ulkoilmaostoskeskus Salt Lake Cityn downtownissa, eli keskustassa. Täältä löytyy mm. Urban Outfitters, Hollister, Abercombie&Fitch, sekä yks mun suosikkiravintoloista, eli Tucanos. 

IMG_4068

Tucanos  on brasilialainen ravintola, josta löytyy aivan ihana salaattibaari. Tucanosissa tarjoilijat tuovat eri lihoja, kasviksia ja kaloja suoraan grillistä, ja saat itse päättää haluatko kyseistä lihaa vai et.  Jos haluat, tarjoilija leikkaa sulle palasen siitä. Tänne täytyy mennä nälkäisenä, koska täällä tulee ihan varmasti vatsa (liian) täyteen! Ei oo väliä paljonko syöt, sillä maksat yhden summan ja saat syödä niin paljon kuin haluat. Nam!

IMG_4076

City Creek Center on toinen ostoskeskus, joka sijaitsee Mormonitemppeliä vastapäätä ja parin korttelin päässä The Gateway-ostarista. Täältä löytyy mm. Amerian Eagle, Macy's, H&M ja Forever21. Jos on laiska, voi matkustaa näiden kahden ostarin välillä Utah Traxillä, eli ratikan tapasella kulkuvälineellä, joka menee myös vähän pitempiä reittejä ja halvalla ($2.50 voit matkustaa kaksi tuntia, tähän kuuluu myös bussit) . Traxillä pääsee vaikka minne ja itse oon matkustanut traxillä todella paljon. Salt Lake Cityssä on mun mielestä muutenkin tosi hyvä julkinen liikenne! :-)

IMG_9643
IMG_9070

Temple Square & Mormon Temple. Vaikka et ole mormoni, kannattaa silti käydä katsomassa Mormonitemppeliä, joka siis sijaitsee ihan keskustassa. Kyseessä on tosi kaunis rakennus, jonka ulkopuolella kuka vaan pääsee käymään. Temple Square ja Mormonitemppeli on varsinkin joulun aikoihin koristeltu todella kauniisti jouluvaloilla.

Haunted Houses (syyskuu-lokakuu/marraskuu), eli ''kummitustalot'' ovat käymisen arvoisia! Nämä ovat kuitenkin auki yleensä pelkästään syyskuusta marraskuuhun, eli halloweenin aikoihin. Itse olen käynyt Fear Factoryssä sekä Asylum 49:ssa, mutta näitä löytyy tosi paljon erilaisia ympäri SLC:tä. Vaikka nää onkin aika kalliita (n. $20/käynti), niin todellakin sen arvoisia. Näissä kummitustaloissa työskentelee oikeat ihmiset, jotka näyttelevät kummituksia ja hirviöitä ja milloin mitäkin. Nää ovat yleensä myös tosi hyvin toteutettu. Nää on kyllä ehdottomasti mun lempparipaikkoja syksyisin!

''The Ocean'', eli pieni parkkipaikka tien vieressä. Kyseinen parkkipaikka sijaitsee aika korkealla ja sieltä näkyy melkein koko Salt Lake Cityn keskusta. Kuvitelkaa suurkaupungin valot pimeän tullen -- aivan ihanan näköistä! Vuokratkaa iso auto, ajatkaa Oceanille ja viettäkää ilta auton takaluukussa vilttien, peittojen ja eväiden kanssa, luukku aukki ja nauttikaa maisemasta. :-) Jos kiipeätte korkeammalle varokaa lintuhämähäkkejä, koska kyseisessä paikassa sain nähdä ällöttävän tarantellan ihan livenä, hyi!

+ Ei mikään erityinen paikka, vaan Salt Lake Cityn vuoret yleisesti ottaen. Vuorilta löytyy monia vaellusreittejä, kauniita maisemia ja tosi hyviä laskettelupaikkoja. Vaihtovuoden aikana arvostin vuoria ja niitten kauneutta. Unelma olisi asua paikassa, jossa yhdistyy meri ja vuoret!

IMG_4220

Ei kommentteja