MATKUSTA HALVEMMALLA

Matkustamisen ei välttämättä tarvitse olla kallista, kyllä halvammellakin pääsee matkaan! Tämä toki riippuen siitä kuinka paljon luksusta tarvitset, tai tarvitsetko sitä ollenkaan? Matkustaminen on niin paljon muuta kuin pelkkää turistipaikoissa kiertelyä ja hotellilla lojumista. Kokosin siis teille tähän postaukseen kultaiset vinkit budjettimatkustuta varten! (lähteet: internetin ihmeellinen maailma ja omat kokemukset). :-)

Ps, en oo mikään expertti, mutta haluan jakaa mun vinkit, jotka mä yleensä otan huomioon, kun suunnittelen reissua!

travel

Ensin tietenkin täytyy miettiä minne haluat. Toiset kohteet ovat kalliimpia kuin muut, esimerkiksi Euroopan itäiset maat ovat usein halvempia kuin läntiset. Jos matkustat budjetilla, kannattaa valita kohde, jossa eläminen on halvempaa, esimerkiksi Puola Ranskan sijaan. Muuallakin maailmassa matkustaessa voi elää halvalla, esimerkiksi Thaimaassa ja Balilla eläminen on halvempaa kuin Yhdysvalloissa.

Lentojen hinnat riippuvat tietenkin siitä, minne lennät, mutta myös se milloin lennät ja milloin varaat lentosi. Tiistai, keskiviikko ja lauantai ovat tutkimusten mukaan vähiten suosituimpia lentopäiviä, joten silloin hinnat ovat usein halvempia - sunnuntaita kannattaa välttää. Kun itse etsin lentoja käytän yleensä tiistaita lähtöpäivänä, silloin löytyy aika usein viikon halvimpia lennot. Luonnollisesti kausina, jolloin monet lähtevät reissuun ovat kalliimpia, esimerkiksi pyhinä ja kesälomina. Kannattaa myös varata lennot tarpeeksi aikaisin, mutta ei silti liian aikaisin (noin 50 päivää ennen lähtöä on hyvä sääntö), mutta jos aiot matkustaa pyhänä tai kesällä kannattaa olla hieman aikaisemmin liikkeellä varausten kanssa. Kantsii pitää silmät auki, sillä välillä lentolippuja voi löytää todella halvalla! Kannattaa myös verrata eri lähtöpaikkoja ja lähellä sijaitsevia lentokenttiä, esimerkiksi Arlandasta löytyy usein halpoja lentoja (ottakaa huomioon myös muut matkustuskustannukset). Kun me lähdettiin lokakuussa Jenkkeihin lennettiin Uumajasta, koska sieltä oli silloin halvimmat lennot ja Uumajaan pääsee täältä helposti.

Lentäminen ei ole ainoa vaihtoehti, tai tää riippuu tietenkin siitä minne olet menossa. Googlettamalla voi löytää erilaisia matkustusvaihtoehtoja ja Facebookissa on ryhmiä, joissa ihmiset tarjoavat kyytejä (esim. Kimppakyyti), joista jotkut voivat saada sut jo pitkälle! Tietenkin kannattaa otta järki mukaan lähtiessä. ;-)

marbella

Asuminen on suuri osa reissaamista. Jotkut tyytyvät halvempaan ja hieman ruttuisempaan yöpymispaikkaan, kun taas toiset tyytyvät ainoastaan vähän parempiin yöpymispaikkoihin, eli kukin tyylillään! Jos kuitenkin olet budjetilla matkassa, niin kannattaa tutustua muihin vaihtoehtoihin kuin hotelleihin, esimerkiksi Airbnb, hostellit ja couch surfing. Mutta kyllä mä tiedän tyyppejä, jotka on nukkunut vaan tähtitaivaan alla keskellä uutta maata ja itse vietin yhden yön lentokentän penkillä. :-D

Matkalla pitää luonnollisesti myös syödä (ai mitä?!)Mutta tässäkin kohtaa vaihtoehtoja on monia, jotkut halvempempia ja toiset kalliimpia. Budjettimatkustajan kannattaa miettiä toisia vaihtoehtoja ravintoloiden sijaan, esimerkiksi piknikit ovat halpaa huvia. Käy lähikaupassa ostamassa itsellesi eväät ja pidä piknik jossain kivassa paikassa. Hostelleissa on monesti keittiö, jota asiakkaat saavat käyttää, silloin voit valmistaa ruokasi siellä.


Hyviä linkkejä:
Airbnb (asuminen)
Skyscanner (halpoja lentoja)
Kimppakyyti (Facebook-ryhmä)

8 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen artikkeli! Mä oon kans matkailuintoilija ja ennen matkaa vietänkin päiviä, viikkoja ja jopa kuukausia seuraten miten hotellien ja lentojen hinnat (tai lentoyhtiöiden, matkatoimistojen tarjoukset) kehittyy ja muuttuu.

  Mun blogista löytyy kans paljon matkustuksesta: http://sylijahymy.blogspot.fi/ Juuri varasin esimerkiksi lennot Orlandoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Niimpä, se on kyl yks hyvä keino löytää halpoja matkoja :-) Käympäs heti katsomassa sun blogin!

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä, tuli nimittäin kovaan tarpeeseen sillä ollaan poikaystävän kanssa suunniteltu ulkomaanmatkaa ja tämä postaus oli parempi kuin hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit ja hyvä, kun tästä on apua! Tietenkin matkaan pääsee, kun rahaa löytyy, mutta halvemmallakin pääsee pitkälle, kunhan vähän miettii eri ratkaisuja ja eri vaihtoehtoja :-D

   Poista
 3. Tykkään tästä sun blogin ulkoasusta! Kiva ja erilainen postaus, tykkään :-)

  VastaaPoista
 4. Oi kivoja vinkkejä! Ite oon varmaan lähössä syksyllä kaverin kanssa jonnekkin, niin tietty ois kiva päästä halvalla niin vois tehä myöhemmin toisenkin reissun x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! Joo, kannattaa vähän miettiä etukäteen mihin haluaa laittaa enemmän rahaa ja missä vois säästää. :)

   Poista