MITÄ MÄ TEEN ISONA

Tänä vuonna tapahtuu paljon uutta. Lukio loppuu mun osalta ja pääsen toivottavasti ylioppilaaksi (mun pitää periaatteessa läpäistä pelkästään äidinkieli nyt keväällä), mikä tarkoittaa myös sitä, että tulevaisuutta pitäisi vähän miettiä. Aion todennäköisesti hakea muutamaan ammattikorkeakouluun, vaikka en oikeastaan tiedä mitä haluan tehdä ''isona'' ja mun mieli muuttuu koko ajan! Onko jollain muulla samaa ongelmaa? Jos saisin itse päättää lähtisin ulkomaille karkuun, mutta pitäähän välillä töitäkin tehdä. ;-)

Vaikka ajatus tulevasta vähän ahdistaa, odotan sitä samaan aikaan innolla. Mä haluan nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Haluan elää päivä kerrallaan stressaamatta turhia. Voin mennä kouluun ja jos en tykkää, niin mikä pakko mulla muka on siellä pysyä, jos ei kyseinen opiskelupaikka innosta? Ei mikään. Ainoastaan mä päätän mitä mä teen, vaikka tietenkin eri asiat vaikuttavat mun päätöksiin. En mä halua tehdä jotain, mistä en tykkää tai jotain, joka ei tee mua onnelliseks. Mutta just nyt oon onnellinen ja tällä hetkellä se on just se, joka lasketaan. :-)

Viime vuosi oli hyvä vuosi, mutta odotan kyllä innolla mitä 2016 tuo tullessaan. Otan haasteet vastaan ja elän päivä kerrallaan. 2016 bring it on!

Collage
IMG_7512

10 kommenttia

 1. Oli sama ongelma lukion loppun saakka, mutta sitten se vaan yhtäkkiä hit me mitä haluaa tehdä isona. Siun kannattaa pitää välivuosi ja mennä vaikka ulkomaille töihin jos et vielä tiedä yhtään mitä siusta tulee isona. Voin melkein vannoa että, jos muutat ulkomaille, tajuat mikä on elämässä tärkeätä ja mitä hauat tehdä :) Tsemppiä kirjotuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jotenkin tiedän, mitä haluan tehdä, mutta silti en :-) vietin vuoden usassa, joten sekin on koettu, mutta totta - ulkomailla asuminen kyllä avartaa tosi paljon ja opettaa samalla itsestäkin uusia asioita! kiitos! :)

   Poista
 2. Oikee asenne opiskelun suhteen ja hyvä postaus! Kyllä se oma juttu vielä löytyy :)

  VastaaPoista
 3. Ihana teksti!! Mulla on ihan samanlaiset ajatukset mielessä ja ressaa ihan hirveesti, kun ei yhtään tiedä, mistä tilanteesta itsensä vaikkapa puolen vuoden päästä löytää !! :D

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan! ja kun mulla on poikaystäväkin, niin ei hirmu kauas halua lähtee :D

   Poista
 4. Täällä myös yksi samaa asiaa pohtiva! Mä valmistuin lukiosta viime keväänä ja nyt välivuotta vietän töissä, enkä kyllä vieläkään oo varma mitä haluan :D Pieni idea on, mutta ei tässä mitään suurta valaistumista oo tullu. Suosittelen kuitenkin välivuotta lämpimästi, sillä multa tää on ainakin sulkenut vaihtoehtoja pois :)
  http://anskisss.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. välivuosi tuntuu kyllä aika hyvältä ajatukselta, mutta tuntuu kuitenkin että haluaisin vaan käydä koulut loppuun, että saisin sit ajatella jotain muuta :-D

   Poista
 5. Tänne vaan opiskelemaan! T. toinen jolla hakukohteet hakusessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onneks en oo ainut :-D ähh kyllä me se jossain vaiheessa keksitään!

   Poista