IRLANTI OSA 1 / DUBLIN JA KILKENNY

Terve taas! Kotiuduin Irlannista perjantaina ja täytyy kyllä sanoa, että oli kyllä tosi mahtava reissu! Mun odotukset ylittyi kaikin puolin. Mulla on teille paljon kerrottavaa ja näytettävää, joten yritän tässä lähiaikoina saada väsättyä teille muutaman matkapostauksen menneestä reissusta. Haluan myös kiittää teitä ihanista kommenteista, niitä on ihana lukea. Ja kaikille uusille lukijoille: tervetuloa! Musta on ihanaa nähdä, että teitä lukijoita on Bloggerissa jo yli 100. 

IMG_0290
IMG_0304

Irlanti on todella monipuolinen ja kiehtova maa. Sieltä löytyy ihania, hurmaavia pikkukaupunkeja täynnä pieniä värikkäitä rakennuksia, satoja vuosia vanhoja linnoja ja raunioita, upeita maisemia ja jopa moderneja kaupunkeja. Me nähtiin vähän kaikkea, joka oli kyllä upeeta! Irlantiin matkustaessa kannattaa todellakin hakeutua myös Dublinin ulkopuolella. Varsinkin Etelä- sekä Länsi-Irlannissa oli aivan upeita maisemia ja nähtävyyksiä.

IMG_0312
IMG_0322
IMG_0382


Irlantiin saavuin 11. toukokuuta. Hostäiti ja mun vanhin hostsisko, Veronica, saapuivat mua tuntia myöhemmin lentokentälle ja olin heitä siellä vastassa. Oli niin ihanaa nähdä edes osaa mun Jenkki-perhettä taas! Lähdettiin yhdessä autovuokraamolle hakemaan auto, jolla kierreltiin Irlantia kahdeksan päivän ajan. Irlantiin mennessä kantsii todellakin vuokrata auto, että saa vapaasti kierrellä maata, mutta kantsii ottaa huomioon, että kuljettajan ollessa alle 25 vuotta vuokraamisesta tulee kalliimpaa...

Reitti oli seuraavanlainen: Dublin - Kilkenny - Tralee - Adare  (Limerick) - Galway - Killenard, mutta matkan varrella poikettiin myös muissa kaupungeissa ja paikossa. Esimerkiksi Dinglessä ja Portmageessä vietettiin hieman aikaa. 


IMG_0325
IMG_0328
IMG_0371

Meidän Irlannin visiitti alkoi Guinnessin tehtaalla, jossa saatiin tietoa tunnetusta Guinnessista. Hintaan kuului tietenkin myös tuoppi Guinnessin olutta! ;-) Suosittelen käymään tuolla tehtaalla, jos joskus Dublinissa käytte, ihan vaan sen takia, että olut on hyvää ja kyllä sitä kelpaa nauttia seitsemännessä kerroksessa, josta aukeaa maisemat Dublinin ylle. Dublinissa ei vietetty sen enempää aikaa, vaan lähdettiin heti tehtaalla vieraillun jälkeen kohti meidän ekaa yöpymispaikkaa, eli Kilkennyä, joka sijaitsee noin puolitoista tuntia Dublinista. 
Kilkenny on todella hurmaava kaupunki ja siellä onkin just sellaisia ihania värikkäitä, pieniä taloja, kapeita teitä ja paljon pubeja. Kaupungissa sijaitsee myös upean kirkko, jota kelpaa katsella, sekä Kilkenny Castle, johon pääsee kiertelemään muutaman euron maksua vastaan. Irlannissa, kuten varmasti myös monessa muussa paikassa, kannattaa pitää opiskelijakortti aina mukana, koska melkein kaikkialla oli opiskelijahinnat, jonka avulla voi säästää euroja. ;-)

12 kommenttia

 1. Aivan upean näköistä! :) Itsekki haluaisin kovasti käymää Irlannissa. Harmi ettei ole autokorttia, mutta pitää selvitellä jos Dublinista vaikkapa tehtäis retkiä muualle nii näkis niitä pieniä kyliä <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Nina! Irlanti yllätti kyllä positiivisesti, oli kyllä huikee reissu! Ota kaveri mukaan, jolla on ajokortti haha :-D Mä en yhtään osaa sanoa minkälainen julkinen liikenne siellä on, mutta jos Irlantiin lähtee, niin kantsii todellakin hakeutua myös Dublinin ulkopuolelle. :)

   Poista
 2. Iha sanattomaks vetää! Teiän reissu kuulosti ihanalta ja kuvatkin oli sellaisia! :) Ois kyllä yks unelma päästä käymään irlannissa joskus!!

  http://adorabledreamss.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, kiitos paljon Anni! Irlanti oli ihana! Ja lisää matkapostauksia sieltä on tulossa ;)

   Poista
 3. Näyttää aivan upealta! Varsinkin nuo kaikki rakennukset ovat todella kauniita ja ihanan värisiä. Ehdottomasti haluan päästä käymään tuolla joskus itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sanoa, noi värikkäät rakennukset ja maisemat hurmas mut täysin! :-)

   Poista
 4. + Kivan monipuolisesti blogitekstejä
  + Banner asteltu tollai kivasti, kun se on koko sivunlevyinen..
  + .. ja muukin ulkoasu kiva, ei ollenkaan tylsä!
  - vaikea keksiä miinusta! :D

  http://more-than-we.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania kuvia! Itsekin haluaisin joskus vierailla Irlannissa, koska monet tutut ja ystävät ovat kehuneet maata huomattavasti :D Eräs läheinen kaverikin oli Irlannissa au pairina yli vuoden päivät ja hän kehui nähtävyyksiä ja kaikkea muutakin todella paljon. Ah, näitä postauksia lukiessa iskee aina se pahamaineinen matkakuume!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Emmi-Stina! Suosittelen ehdottomasti Irlantia! Hih, no eikös? Tiedän tunteen :--D

   Poista
 6. Upeita kuvia! Tämä oli mielenkiintoinen postaus, sillä olen itse lähdössä syksyllä syyslukukaudeksi vaihtoon Irlantiin, joten kaikki siihen liittyvä kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kikki! Kiva, että tykkäsit tästä ja lisää on tulossa, joten kantsii pitää silmät auki ;) Voi hitsi, tuo kuulostaa kyllä mahtavalta! Vaihtoon lähteminen on kyllä huippukokemus - tsemppiä sinne sitten!

   Poista