IRLANTI OSA 2 / BLARNEY CASTLE


IMG_0429
IMG_0415
IMG_0494

Nonniii, vihdoin olis luvassa toinen matkapostaus Irlannin-reissulta! Ensimmäisen osan voitte lukea täältä.

Kilkennyssä yövyttiin yks yö, jonka jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Traleetä. Matkalla poikettiin myös Corkin lähettyvillä, eli Blarney-nimisessä kaupungissa, jossa sijaitsee Blarney castle, sekä kuuluisa Blarney stone. Kyseessä on siis linnan seinässä oleva kiva. Vanhan tarun mukaan kiveä suutelemalla saa kaunopuheisuuden lahjan, eli tottakai meidänkin piti käydä suutelemassa kiveä, kun kerran oltiin lähettyvillä! Vaikka turisteja oli meidän lisäksi aika paljon, niin silti ihan mahtava kokemus. Blarneyn linna on muutenkin tosi ainutlaatuinen ja aika maaginen paikka, jota voin lämpimästi suositella, jos ootte ikinä lähettyvillä. Blarneyn linna voitti kyllä muut linnat ihan mennen tullen, ja me kyllä vierailtiin aika monessa!

IMG_0443
IMG_0474
IMG_0464

Ulkopuolella on myös suuri, kaunis puutarha, johon kannattaa varata aikaa - siellä saa nimittäin helposti kulumaan tunnin tai pari. Sieltä paljon jänniä asioita, esimerkiksi myrkkypuutarha (...josta löytyi tuo monelle ulkonäöltään tuttu kasvi kehkeh) ja noidan toiveportaat. Sisäänpäsy paikan päälle oli noin 10 euron luokkaa ja siellä saa helposti kulumaan muutaman tunnin. Suosittelen ottamaan jotain pikkusyötävää mukaan, tuolla olis nimittäin aika rentoa pitää piknik - sellaisia paikkoja löytyy Irlannista vaikka kuinka monta.

IMG_0480
IMG_0475
IMG_0484
IMG_0495
IMG_0507
IMG_0508

Traleessa vietettiin pari yötä, mutta sieltä mulla ei itseasiassa oo yhtään kuvaa. Me käytiin Traleen keskustassa ainoastaan syömässä samana iltana, kun saavuttiin paikalle ja toinen päivän meni Ring of Kerryllä, josta tuleekin sitten lisää juttua seuraavassa Irlanti-postauksessa... Ja sieltä löytyykin sitten ihan kiitettävästi kuvia! ;-)

Minkälaisia matkapostauksia haluatte lukea Irlannista tai muuten mun reissuista? Näitä ''mitä tehtiin ja mitä nähtiin'' -postauksia tulee ainakin, heh. Ajattelin myös jotain ''top 5 juttua Irlannissa'' -tyyppistä postausta, mutta mitä mieltä te ootte?

9 kommenttia

 1. Ompa aivan ihanan näköistä! Pakko se on varmaan Irlantiin iteskin joskus päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös?? Irlanti yllätti mut tosi positiivisesti, eli suosittelen ehdottomasti käymään siellä! :)

   Poista
 2. Aaah Irlanti ♥ Mä olen käynyt siellä itse asiassa 3 kertaa, mutta kiertänyt kaupunkeja ja kyliä vain Itärannikolla, seuraavalla kerralla täytyy tosiaan suunnata etelään ja länteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irlanti on ihana <3 No huh, sähän ootki käyny siellä jo montakin kertaa, kyllä munkin varmaan täytyy mennä sinne tulevaisuudessa uudestaan käymään :-D Me ei paljoa itärannikolla kierrelty, mutta etelässä ja lännessä oli kyllä upeita maisemia - suosittelen!

   Poista
 3. däämn tää nostaa mun matkakuumetta niiin paljon, upeita kuvia oot ottanut & tällaset postaukset on just jees ja just joku top 5 juttuu vois kans ol kiva!

  http://adorabledreamss.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Juuri tuollaisissa paikoissa haluaisin käydä Irlannissa missä sä olet käynyt! :) Näyttää niin ihanalta :) Ihan unelma paikalta <3

  VastaaPoista
 5. Noniin, sinne sitten seuraavaksi ;)

  VastaaPoista
 6. Tuli kyllä heti mieleen näistä kuvista Irlanti, just sellanen kun oon kuvitellutkin! Täytyy myös itse lisätä matkalistalle tämäkin kohde! :)

  VastaaPoista