4 VINKKIÄ MAARIANHAMINAAN

Heinäkuun vika viikonloppu vietettiin Maarianhaminassa, kuten jo aiemmin täällä mainitsin. Matkaan lähdettiin jo torstaiaamuna ja sunnuntai-iltana palattiin kotiin. Yhdeltä lukijalta tuli toive, että tekisin vinkkipostauksen Maarianhaminaan, joten tässä se nyt olis, olkaapa hyvä! Maarianhaminasta en kovinkaan paljon itseasiassa tiedä, mutta kyllä sieltä löytyy muutama juttu, josta voin teillekin vinkata!

mariehamn

Ångbåtsbryggans äventyrsgolf. Tämä hauska minigolfrata sijaitsee satamassa keskustan tuntumassa, Arkipelag-hotellin lähettyvillä. Paikka on auki yömyöhään ja paikan päällä voi minigolffaamisen lisäksi syödä, juoda tai viettää vaan iltaa terassilla. Me käytiin pelaamassa minigolffia ja sen jälkeen vielä drinksuilla terassilla. Täällä on tosi ihana tunnelma, eikä liikaa meteliä - semmonen tosi kiva illanviettopaikka!

gronaudden

Hotel Arkipelag. Hotelli sijaitsee todella keskeisellä sijainnilla ja täältä löytyy ihan superhyvä ravintola, josta saa todella herkullista ruokaa. Kesäisin täällä on suuri terassi, jolla voi vaikkapa nauttia hyvästä ruoasta ja viettää iltaa. Hotellista en sen enempää tiedä, mutta ruoka oli ainakin ihan viis kautta viis. Ravintolasta saa sekä pikkusyötävää, perusruokaa, että hieman kalliimpaa gourmet-sapuskaa. Täältä löytyy myös suosittu yökerho, jossa en itse käynyt, koska porukkaa oli Rock off -festareiden aikana aivan liikaa ja sisäänpääsyhinta oli tuolloin myös aika suolainen, mutta jos haluat bilettää, niin tuonne kantsii kyllä suunnata!

Gröna Uddens Camping. Leirintäalue, jossa me yövyttiin ja jossa oon yöpynyt myös nuorempana perheen kanssa. Tää on tosi mukava yöpymispaikka hyvällä sijainnilla, joka sopii ihan suurperheelle, kuten myös nuoremmalle porukalle. Alueelta löytyy kahvila ja iso, puhdas ranta. Keskustaan pääsee kävellen noin kymmenessä minuutissa, mutta paikan päältä voi myös vuokrata pyöriä.

arkipelag

Keskustan kävelykatu. Ihan keskustassa sijaitsee kävelykatu, josta löytyy kaikkea, mitä tarvitset: shoppailumahdollisuuksia, ravintoloita, ruokakauppa ja pieniä kahviloita. Jokaiselle löytyy jotakin, sillä keskustasta voi ostaa vaikkapa kosmetiikkaa, vaatteita tai sisustusjuttuja. Kävelykadulla kannattaa ehdottomasti käydä!

Maarianhaminaan pääsee tosiaankin edullisesti, me maksettiin laivamatkasta Siljalla 28 euroa edestakas / henkilö! Ootteko te käyneet Ahvenanmaalla tai Maarianhaminassa? Jakakaa toki teidän vinkit muille, jos teiltä semmoisia löytyy. :-)

4 kommenttia

 1. Mahtavat vinkit tässä postauksessa ja ihanat kuvat!♥

  VastaaPoista
 2. Mä en oo ikinä käynyt Maarianhaminassa tai Ahvenanmaalla ylipäätään (mitä nyt ruotsin laiva aina pysähtyy sielä yöllä:D) Mutta jos se ei oikeasti tuon kalliimpaa ole niin pitää ehdottomasti joskus käydä sielä! Pitää silloin palata näihin vinkkeihin, nää oli hyviä! :)

  http://emmiinae.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, noniin kantsii kyllä lähteä. Turusta mentiin ja oli kyllä edullista! :-D

   Poista