Sisällön tarjoaa Blogger.

VADELMA-PERSIKKA RAAKAKAKKU

Musta on tullut oikea raakakakkujen ystävä ja muutenkin terveellisemmät elämäntavat + terveellisempi ruokavalio on alkanut kiinnostamaan entistä enemmän parin kuluneen vuoden aikana, joka on tietty ihan hyvä juttu! Yleisfiilis on yksinkertaisesti parempi ja freessimpi, kun täyttää masun hamppareiden ja mikroruoan sijasta raikkaalla salaatilla, smoothieilla ja vaikkapa Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjan herkuilla - siis ihan semmoisilla hyvillä ja tuoreilla raaka-aineilla.


Mun synttäreiden kunniaks leivoin äidin perinteisen kermakakun kaveriks tän ihanan vadelma-persikka -raakakakun, josta tulikin yllättävän hyvää. Itseasissa mulla oli jotenkin semmonen fiilis, ettei siitä tykättäis (kun niin monet ovat niin tottuneita perinteisiin sokerisiin leivoksiin), mutta loppujen lopuks sitä menikin yllättävän paljon ja vieraat tykkäs!

Täytyyhän tämä herkullinen kakku jakaa myös teille, ei se mikään salainen resepti kuitenkaan oo, joten tässä teille taivaallinen vadelman ja persikan makuinen raakakakku. Tehkää ja nauttikaa, ihan vaan yksin tai sit vaikka parin kaverin kanssa, on tää vaan niin hyvää!



Pohjaan tarvitset 200 grammaa (kivettömiä, mielellään pehmeitä) taateleita, noin 100 grammaa pekaanipähkinöitä ja noin puoli desiä kookosöljyä. Blendaa kaikki blenderissä suht tasaiseks mössöks ja laita 24 cm irtovuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Pohjan ei tarvitse olla täydellistä ja tuo blendaaminen vie kyllä aikaa, varsinkin jos käytössä on joku halpa, ei niin tehokas blenderi, kuten mulla, mutta kyllä silläkin onnistuu! Vinkkinä vaan, että taatelit kannattaa laittaa veteen lillumaan puoleks tunniks, että niistä tulee pehmeempiä, tai sitten ne voi leikata pienemmiks paloiks, ennen blenderiin laittamista. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä.

Täytteeseen tarvitset 5-6 desiä cashewpähkinöitä (jotka liuotettu vedessä ainakin 3 tuntia, mielellään pidempään), 2 desiä sulatettua kookosöljyä, vadelmia ja persikoita oman maun mukaan (itse laitoin kolme persikkaa ja ison pussillisen vadelmia), loraus hunajaa, aito vaniljajauhetta ja kahden sitruunan mehut. Surauta kaikki tasaiseks mössöks blenderissä tai esim. sauvasekoittimella.



Laita raakakakku pakastimeen pariksi tunniksi ennen tarjoilua. Jos annat sen olla pakastimessa pidempään, niin suosittelen ottamaan sen huoneenlämpöön sulamaan kunnolla ennen tarjoilua, ettei se oo liian kovaa ja jäistä. :-) Meneekö kokeiluun teillä?

8 kommenttia

  1. Tää lähtee ehdottomasti kokeiluun, sillä useesti raakakakku reseptit jääny kokeilematta sen takia et sisältävät niin paljon "erikoisia" raaka-aineita ja vaikeita valmistusprosesseja, tää vaikuttaa sen verran simppeliltä että mäkin onnistun! (ja vadelman sekä persikan kanssa ei voi mennä vikaaan ;))

    https://notttwice.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää on mun mielestä superhelppo ohje! Kantsii ehdottomasti kokeilla, et varmaan pety! No älä muuta sano, ihan superkombo! :-D

      Poista
  2. Super hyvän näkönen!:-)

    VastaaPoista
  3. On muuten aivan älyttömän kaunis kakku! ♥ Varmasti myös hyvvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos Emmi! <3 Oli kyllä hyvväää! :-D

      Poista