Kenya

Tammikuussa 2015 sain tilaisuuden lähteä noin viidentoista muun lukiolaisen ja parin opettajan kanssa Keniaan. Tästähän on jo noin puoli vuotta aikaa, mut miksei menneitäkin elämyksiä vois tänne jakaa :)


Vaikka me käytiinkiin parissa turistien suosimassa paikassa (vauvaelefanttien orpokodissa ja ruokkimassa kirahveja) koettiin kyllä enemmän aitoa Keniaa. Yhellä opettajalla on hyvät välit muutamana kenialaisen kanssa pienessä Kiambu Town-kylässä, jossa asuttiin. Käytiin melkein joka päivä Kiambun ammattikoulussa tapaamassa oppilaita ja saatiin joka päivä ruokaa tuolla koulussa.


Käytiin pari kertaa orpokodissa leikkimässä pienten lasten kanssa ja annettiin jokaiselle lapselle lippikset, tikkareita, T-paidat ja uudet tyynyt, koska kaikilla ei edes ollut tyynyä. Nää lapset oli niin ihania ja kiitollisia. Meidän fancyt järkkärikamerat kiinnosti heitä ja saatiin hienoja lasten ottamia kuvia :)


Kiambu Town sijaitsee Kenian pääkaupungin, Nairobin ulkopuolella, joten käytiin Nairobissakin muutaman kerran. Yks päivä lähdettiin matatuilla kohti Masai Maraa, eli safarialuetta. Yövyttiin pari yötä teltoissa safarialueen ulkopuolella. Nää oli kyllä enemmänkin sängyillä ja vessoilla varustettuja luksustelttoja, mutta telttoja silti. Pelkkä luksusteltassa yöpyminen oli jo kokemus itsestään, mutta safari Afrikassa oli kyl jotain uskomattoman hienoa! Mentiin aikasin aamulla safarialueelle matatu-autoilla, joissa sai nostaa katon ylös. Siellä sitten seistiin näissä autoissa ja bongattiin leijonia, kirahveja, elefantteja, virtahepoja, seebroja, apinoita sun muita elämiä.


Voisin kirjoittaa vaikka kuinka pitkän postauksen tästä Kenianreissusta, mutta kukaan ei varmaan jaksais lukea sitä haha.. Mutta, jos on kysymyksiä niin vastaan mielelläni! :)

2 kommenttia

  1. Todella mielenkiintoinen postaus! Ja elämäntäyteisiä kuvia, mahtavaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tosi mielenkiintoinen kokemus myös :-)

      Poista