Throwback: Marbella, España 2014

Espanjassa on tultu käytyä muutamaan otteeseen, sekä mantereella, että Espanjaan kuuluvilla Kanariansaarilla. Rakastan Espanjaa ja se on semmoinen paikka, jossa tulen vielä käymään monta kertaa - se on niin kaunis maa! Kolme kertaa on lomaillut Marbellassa, noin viisi kertaa olen käynyt Gran Canarialla ja kerran Teneriffalla. Tavoitteena olis jonain päivänä oppia puhumaan espanjan kieltäkin. Välillä koitan oppia jotain uutta Duolingo-sovelluksella ja se on kyllä aika huippu äppi aloittelijalle ainakin! Anyway, lokakuussa viime vuonna, eli 2014, kävin kolmatta kertaa Marbellassa ja tälläkin kertaa isovanhempien ja pikkuveljen kanssa (kaikki Marbellan vierailut oon tehnyt isovanhempien ja pikkuveljen kanssa). Mukana olivat myös isän sisko, sekä mun serkku. Vietettiin Espanjassa kaksi viikkoa.Isovanhemmat vuokraavat aina asunnon Nueva Andaluciasta, josta voi halutessaan kävellä rannalle, satamaan ja ostoksille. Meillä on ollut tapana käydä La Red -nimisessä ravintolassa, joka sijaitsee Marbellassa rannalla. Sieltä saa tosi hyviä kalaruokia sun muuta, joten voin suositella ravintolaa teille, jotka joskus vierailette Marbellassa. Marbellassa on myös vanhakaupunki, jossa sijaitsee ihana appelsiinipuutarha. Monet ravintolat ja kahvilat ovat löytäneet paikkansa tuolta, ja siellä on ihanaa istuskella ja juoda vaikkapa cappuccinoa tai syödä jäätelöä keskellä päivää. Marbellan keskustaan pääsee Nueva Andaluciasta/Puerto Banusista helposti ja halvasti bussilla, jota me ollaan käytetty aika paljon.Picasso-niminen ravintola sijaitsee Puerto Banusissa, eli satamassa. Tuonne on usein pitkä jono, mutta ruoka on myös sen mukaista. Picassossa on iso valikoima pitsoja, mutta sieltä saa myös todella hyviä sinisimpukoita, joita voin itse suositella - nam!


Tällä samalla reissulla tehtiin myös päivän pituinen matka Gibraltarille, lähdettiin aamulla ja illalla oltiin takaisin kämpällä. Tää oli tosi kiva retki! Otettiin bussi Nueva Andaluciasta Marbellan bussiasemalle, josta hypättiin seuravaan bussiin, joka vei meidän Gibraltarin ulkopuolelle Espanjan puolelle. Gibraltarin puolella hypättiin pakettiautoon, joka siis ajoi meitä jokaiseen tunnettuun paikkaan ja ylös Gibraltarin vuorelle, jossa oli hienot maisemat ja apinoita!


Oon rakastunut tähän maahan ja haluaisin vielä päästä käymään muissakin Espanjan kaupungeissa, ainakin Barcelonassa. Maan kieli ja värikäs kulttuuri kiehtoo mua. Ootteko käyneet Marbellassa tai muualla Espanjassa? 

3 kommenttia

 1. Rakastan noita kuvia kun ihmiset syö rannoilla, niistä tulee niiiin kiva fiilis! Oon muutenkin halunnu matkustaa Marbellalle ja äh nyt tuli hirveä matkakuume :D!

  http://onrooftop.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustaki ne on tosi kivoja ja tulee ihana fiilis! Mullon matkakuume 24/7 joten tiedän tunteen ;)

   Poista