LUKIO PURKISSA

Itkupotkuraivareita, lukuvuosi ulkomailla, itsenäistymistä, koeviikkoja, yo-kirjoituksia, uusia tuttuja ja uusia kavereita, hyppytunteja, penkkarit, juhlimista, hyviä arvosanoja, huonoja arvosanoja. Mistä on teidän lukiovuodet tehty?

24728919639_6721b900e9_k

Muistan, kun yläasteella istuin luokassa ja ikkunasta näkyi jengi uusia lukiolaisia, joilla oli naamassa keltaista maalia ja vaipat päässä. Kyseessä oli keltanokkapäivä, joka on meidän lukiossa jokavuotinen perinne. Muistan myös, kun ala-asteella odotettiin innoissamme, että saataisiin abeilta karkkia penkkaripäivänä. Silloin mä vielä pystyin vaan odottamaan sitä hetkeä, kunnes mäkin saisin aloittaa lukion. Nopeasti se aika menikin ja yhtäkkiä olin itsekin lukiossa.

IMG_3372

Välillä mietin, että mitä jos olisinkin mennyt ammattikouluun tai suorittanut vaikkapa kaksointutkinnon, mutta näiden lukiovuosien jälkeen en kyllä yhtään kadu, että valitsin just pelkästään lukion. En kuitenkaan tiedä, minkä ammatin haluan, vaikka olishan välillä ihan jees vaan lopettaa koulu tähän ja tehdä töitä, mutta kyllä mä vielä ehdin työskennellä ihan tarpeeksi. Mä oon oppinut paljon, mutta en ehkä kaikkea sitä mitä olisi pitänyt oppia. En tajua biologiasta yhtään, puhumattakaan fysiikasta ja kemiasta. Uskon kuitenkin ja tiedänkin, että oon oppinut näitten vuosien aikana todella paljon muutakin, tärkeämpää, kuin pelkästään matikkaa ja maantietoa. Oon kasvanut ihmisenä ja pian voinkin kutsua itseäni ylioppilaaksi. No oonpas nyt deep ja kliseinen ja niin cheesy, mut hei, puhun vaan oman kokemuksen kautta.

IMG_0248

Lukiossa tapasin mun parhaan kaverin, jota en ennestään kovin hyvin tuntenut ja pääsin jopa Jenkkeihin asti viettämään lukuvuoden erilaisen kulttuurin keskellä, johon myös kuului niin paljon itsenäistymistä ja kasvamista ihmisenä. Pääsinhän mä myös Afrikkaan ja vaihtovuoden jälkeen aloitin ihan uudella luokalla uusien tyyppien kanssa, joista muutamasta tulikin mun tosi hyviä kavereita. Välillä mietin, että kuinka paljon mun opiskelupaikan valinta onkaan vaikuttanut mun elämään, vaikka kyseessä onkin ''vaan lukio''. Luulen, että todella paljon.

IMG_3205

Nyt yo-kirjoitukset on suoritettu ja voin vaan odottaa sitä päivää, kun saan oman valkolakkini päähän. Sitä päivää, kun voin kutsua itseäni ylioppilaaksi. Yo-kirjoitukset ovat olleet rankkoja. Kuinkakohan monta tuntia oon laittanut lukemiseen ja välipalojen pakkaamiseen? Mut kyllä lukioon kuuluu paljon paljon muutakin, kun ne ylppärit. Nyt oon kuitenkin valmis jatkamaan matkaa ja näkemään, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Syksyllä aloitan uuden koulun tai sitten en. En mä sitä vielä tiedä, mutta sen näkee sitten. Just nyt tällä hetkellä, fiilis on ihan mahtava ja helpottunut. Kiitos lukio kaikesta! Näitten kokemuksien kautta pääsen vielä pitkälle.

12 kommenttia

 1. Oi, kiva postaus! Itelläki loppu maanantaina yo:t ja tulevaisuus on ihan epävarmaa vielä. Tulee varmasti ainakin puolen vuoden välivuosi. Mut sais ny ekana sen valkolakin! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anskunen! Jep, sama täälläkin, kun on niin vaikeeta päättää mitä haluaa tehdä. Välivuosi kuulostaa kyllä hyvältä vaihtoehdolta myös! :-)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Ja onnea paljon <3


  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus! Tykkään kyllä sun kirjoitustyylistä tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Emilia! Ihanaa kuulla, että tykkäät! :-)

   Poista
 4. Mulla on menossa just toinen vuosi lukiossa eli kirjotukset alkaa jo syksyllä :) Jännittää kauheesti mitä syksy tuo tullessaan!
  Tosi paljon onnea sulle <3

  VastaaPoista
 5. Hei! Onnee lukion loppumisesta! Itte valmistuin viime keväänä, ja oon samaa mieltä, että vaikkei sieltä sinänsä mihinkään valmistu, niin ainakin sivistystä ja ennen kaikkee mahtavii muistoja. Sieltä se valkolakki tulee! :)
  Oon muutamia kertoja kattellu siun blogia ja mukavan rennosti kirjottelet ja varsinki tästä tekstistä tuli oma vika lukiovuos mieleen kans.

  Oon vasta-alkaja tän omani kanssa, mutta miunkin blogia saa vilkasta,jos kiinnostaa! http://terveisinelina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle! :-) Jep, ihan samaa mieltä oon minäkin, kyllä mä vielä ehdin tässä itselleni ammatin oppia!

   Poista
 6. Hei! Onnee lukion loppumisesta! Itte valmistuin viime keväänä, ja oon samaa mieltä, että vaikkei sieltä sinänsä mihinkään valmistu, niin ainakin sivistystä ja ennen kaikkee mahtavii muistoja. Sieltä se valkolakki tulee! :)
  Oon muutamia kertoja kattellu siun blogia ja mukavan rennosti kirjottelet ja varsinki tästä tekstistä tuli oma vika lukiovuos mieleen kans.

  Oon vasta-alkaja tän omani kanssa, mutta miunkin blogia saa vilkasta,jos kiinnostaa! http://terveisinelina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei isot kiitokset sulle, hyvältä tuntuu! Jep just sitä mä sain, en kyllä kadu lukioon menoa. :-)

   Poista