Sisällön tarjoaa Blogger.

TERVEELLISET LEHTIKAALISIPSIT

Tiedän, lehtikaalisipsit... Kuulostaa oudolta, eikös? Mä en tykkää lehtikaalin mausta raakana, mutta ai että, nää rapeat lehtikaalisipsit ovat kyllä todella koukuttavia ja taivaallisen herkullisia. Ihan kuten tavis perunasipsit, paitsi että nää ovat paljon terveellisempiä ja mun mielestä jopa paljon paremman makuisia! Nää on sitä paitsi tosi helppo valmistaa ja näihin tarvitset ainoastaan kolme ainesta. Mulla meni valmistamiseen aikaa noin 15 minuuttia + noin 10-15 minuuttia uunissa.

kalechips

Lehtikaali on todella terveellistä. Se sisältää mm. runsaasti C-vitamiiniä, proteiinia, rautaa, karoteenia ja kalsiumia. Näitä voi siis huoletta syödä vaikkapa netflixin ääressä hehe. Mulla on ollut vaikeaa löytää tätä talvella, mutta nyt sitä alkanut ilmestymään taas kauppoihin. 

Tarvitset näihin ainoastaan lehtikaalia, (ruusu)suolaa sekä ruokaöljyä. Itse käytin oliivisöljyä, mutta sulatettu kookosöljy sopii varmasti ihan yhtä hyvin. 

kalechips2

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen (125 astetta kiertoilmauunissa). Huuhdo lehdet ja kuivaa hyvin, esim ravistelemalla niitä ja käyttämällä talouspaperia. Leikkaa paksu keskimäinen varsiosa pois. Itse käytin saksia. Revi lehdet suupalan kokoisiksi. Pidä mielessä, että nää kutistuvat uunissa aika paljon.

kalechips3

Laita lehdet sekä noin ruokalusikallinen öljyä kulhoon. Jaa ja hiero öljy tasaisesti lehtiin, muista myös hieroa öljy lehtien ryppyisiin osiin. Kannattaa oikeasti käyttää käsiä, koska öljy levittyy silleen paljon helpommin. 

Levitä lehdet leivinpaperille pellille tasaisesti. Ne saavat olla tiiviisti, mutta ei päällekkäin! Ripottele lehtien päälle suolaa maun mukaan. Ne ovat niin ohuita, ettei suolaa tarvitse paljon, joten varo ettet laita sitä liikaa. Paista uunissa noin 10-15 minuuttia ja varo, etteivät ne pala. Välillä voi kokeilla, jos ne ovat rapeita. Kun ne ovat rapeita, ota ne pois uunista ja anna jäähtyä. Nauti! 

kalechips4

Mulla oli vajaa 200 grammaa lehtikaalta ja siitä tuli kaksi pellillistä. Mitäs tykkäätte, meneekö kokeiluun vai ootteko jo kokeillut näitä? Onko teillä muita helppoja snäcksi-vinkkejä? :-)

12 kommenttia

  1. Vähänkö vaikutti hyvältä ohjeelta! Täytyy testata tätä ohjetta.

    www.mydayblogfin.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pauliina kommentista! Suosittelen kyllä testaamaan! :-)

      Poista
  2. Hei näitä pitää testata!:) mä aina kauhistelen kun äiti laittaa jokaiseen ruokaan lehtikaalia ja se maku on aivan kamala, mutta sipseinä noi voiskin maistua!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Elli! :) Haha voi eii.. Lehtikaalissa on kyllä voimakas maku, mutta näissä se maku on kyllä haihtunut, eli testaa ihmeessä :-D

      Poista
  3. Pitääpä kokeilla vaikka vähän kieltämättä arvelluttaakin että tykkäänkö! :D Kiitos hyvästä vinkistä! ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no aina kannattaa kokeilla! ;) Näitten maku ei oo mikään vahva mutta tosi hyvä, joten voit jopa tykätä :-D

      Poista
  4. Näyttää jännälle, kuulostaa hyvältä ja terveelliseltä... Ei auta muuta kuin kokeilla itsekkin :)

    http://nukkanurkka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. uu pakko pistää kokeiluun ! ite kyllä tykkään lehtikaalista muutenkin, joten on varmaan ihan törkeen hyviä. kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten sun kantsii ehdottomasti kokeilla näitä! :-)

      Poista
  6. Lehtikaalissa on kauheen voimakas maku, mutta tässä se vois toimiakkin! Täytyy laittaa kokeilulistalle ♥

    http://emmikristiinan.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Vau mikä vinkki! Pakko kokeilla, kun ensi viikolla alkaa taas "dieetti" eli herkkujen vähennys sekä liikunnan ja kasvisten lisäys. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun!

    http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

    VastaaPoista