CHIANG MAI: ELEPHANT RETIREMENT PARK

IMG_0154
IMG_0163

Chiang Maissa halusin ehdottomasti käydä elefanttipuistossa, mutta mulle oli erittäin tärkeää, että paikka on hyvä ja eettinen asuinpaikka elefanteille. Pitkän etsinnän jälkeen Elephant Retirement Park tuntui hyvältä paikalta. Siellä elefantit saivat vapaasti kävellä ympäri puistoa. Ne saivat nähtävästi työntekijöiltä paljon rakkautta ja ruokaa!

Olisin itseasiassa alunperin halunnut Elephant Nature Parkiin mutta paikka oli täyteenbuukattu monta kuukautta etukäteen, joten päätettiin lähteä katsomaan, minkälainen paikka Elephant Retirement Park on. Onneksi tämäkin vaihtoehto koitui hyväksi!

Elefanteilla ratsastaminen on tosi iso turistijuttu, mutta moni ei tiedä mitä kaikkea siihen kuuluu ja elefanteilla ei todellakaan saisi ratsastaa. Niitä kohdellaan todella huonosti ja kidutetaan, jotta ne antaisivat ihmisten hypätä kyytiin. Elefanteilla on myös yllättävän heikko selkä, jonka ei ole tarkoitus kestää ihmisten tai painavien korien painoa. Tiesittekö, että monet elefantit tekevät yli kahdeksan tunnin ''työpäiviä'' ilman lepoa, polttavassa helteessä? Ihan vaan turistien takia...

IMG_0199
IMG_0187
IMG_0206

Elephant Retirement Parkissa me ei ratsastettu elefanteilla. Sen sijaan saatiin tutustua niihin, sekä ruokkia ja pestä niitä. Meitä oli paikan päällä pieni ryhmä (ja muutama pitkäaikainen vapaaehtoistyöntekijä). Oppaat kertoivat lisää elefanteista ja miten niitä tulee kohdella, myös siitä mistä ne tykkää ja mitä ei saa tehdä.

Paikassa oli vain muutama elefantti, joista useimmat olivat oppaan kertoman mukaan tulleet paikoista, joissa elefanteilla saa ratsastaa. Puistossa oli myös yksi puolivuotinen vauvafantti, joka oli aivan ihana mutta samalla tosi leikkisä ja villi! Se jo painoi yli 400 kiloa ja suurimmat elefantit tuolla painoivat noin neljä tonnia. Elefanteilla on todella pehmeät jalkapohjat, jonka takia niitä ei kuule, kun ne kävelevät tai jopa juoksevat ihan vieressä. Kannatti siis olla varuillaan, koska yhtäkkiä parin tonnin elefantti ryntää sua kohti esim. ruoan perässä, etkä sä kuule sitä. :-D Mulla oli tosi kiva ja opettavainen päivä tuolla elefanttipuistossa ja voin suositella paikkaa muillekin!

Ei kommentteja