Sisällön tarjoaa Blogger.

IHANA KESĂ„KURPITSALASAGNE

Ihanaa perjantaita teille kaikille! Näin viikonlopun kunniaksi päätin tulla jakamaan teille mun uuden suosikkiarkiruoan reseptin, nimittäin kesäkurpitsalasagnen. Mä en tajua, miksen en oo tehnyt tätä aikaisemmin, koska tämä on niin nopea valmistaa ja sen lisäks tää on superherkullista! Tykkään myös ihan perinteisestä lasagnesta, mutta kesäkurpitsan käyttäminen lasagnelevyjen sijasta on mun mielestä aika neroa ja tekee ruoasta myös hieman terveellisempää.

Alkuperäisen reseptin löydät täältä, mutta muutin sitä hieman oman maun mukaan. Reseptissä sanotaan, että tarvitset tähän kolme kesäkurpitsaa, mutta mä oon käyttänyt vaan yhden tämän valmistukseen. Vedän kesäkurpitsat juustohöylällä pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi, mutta jos haluaa paksumpia siivuja, niin toki kesäkurpitsaa tarvitsee enemmän.

IMG_5812
IMG_5810

Kesäkurpitsalasagneen tarvitset: yhden kesäkurpitsan, 400g jauhelihaa, purkki tomaattimurskaa (n. 400g), paketin tuorejuustoa (180g), ruokalusikallisen jauhoja (itse käytin perunajauhoja), 150g juustoraastetta, yhden sipulin, oreganoa, suolaa ja pippuria. Itse lisäsin myös pari valkosipulinkynttä ja hieman Sambal Oelek -chilitahnaa.

Vedä kesäkurpitsa juustohöylällä pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Ruskista jauheliha pannulla, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Anna kuulottua. Kaada sekaan tomaattimurska, tuorejuusto ja mausteet. Hauduta pari minuuttia, siirrä pannu liedeltä ja lisää jauhot. Sekoita tasaiseksi. Vaihtoehtoisesti voit vaihtaa jauhelihan noin 3dl soijarouheeseen ja turvottaa sitä vedessä pannulla ennen kuin lisäät muut ainekset, sekin toimii yhtä hyvin!

Levitä uunivuoan pohjaan ohut kerros jauhelihakastiketta, ripottele päälle juustoraastetta ja lado kesäkurpitsasiivut päällimmäiseksi tavallisen lasagnen tapaan. Toista kerroksia niin, että kesäkurpitsasiivut tulee päällimmäiseksi. Lisää loput juustoraasteesta. Mä lisäsin tähän päälle myös fetajuustoa ja tomaattiviipaleita! Paista 200 asteessa uunissa noin 40 minuuttia ja anna lasagnen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Nauti! :-)

Tästä tulee varmasti arjen luottoruoka! Kerran kun tätä tekee, niin sen muistaa hyvin ulkoa, niin helppo tätä on valmistaa. Meneekö testiin? xx, Milla

8 kommenttia

  1. Menee testiin! En oo vielä kertaakaan tehnyt tätä, vaikka moni on tätä kehunut. Tää sun ohje pääsee kokeiluun heti ensi viikolla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Suosittelen kyllä, tää on niin helppo ja hyvä ruoka! :-D

      Poista
  2. Oi nams näyttää super hyvälle!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös, ja maistuu myös todella hyvälle! <3

      Poista
  3. tosi hyvännäkönen resepti! nuorempana vihasin kesäkurpitsaa, mutta nyt oon löytänyt sen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Riri, tää on kyllä taivaallista!! Haha, hauska kuulla, onneks oot löytäny sen koska siitä saa kyllä taiottua vaikka mitä kivoja ruokia :-D

      Poista
  4. Meilläkin menee jossain vaiheessa testaukseen. :) Kuulosti sun ohjeella niin hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla Nicola! Tää on kyllä ihan superhelppo valmistaa! :-)

      Poista