LISÄBOOSTIA RUOKAVALIOON

IMG_6463

Mä oon pitkään ollut hyvin kiinnostunut terveellisistä elämäntavoista ja oon pyrkinyt rakentamaan itselleni sopivaa ruokavaliota, jolla voin hyvin ja jaksan hyvin. Mun elämä on välillä todella hektistä, varsinkin kun opiskelen, teen töitä, yritän liikkua tarpeeksi ja vielä pitää blogia pystyssä samaan aikaan. Mä kyllä tykkään siitä, että aina on jotain tekemistä, mutta silloin on myös entistä tärkeämpää, että saa kaikki tärkeät ravintoaineet ja vitamiinit, että jaksaa arjen hulinassa. Ja onhan se nyt fakta, että oikeanlaisella ravinnolla voi paremmin. Kroppa tarvitsee monipuolisesti vitamiineja ja muita tärkeitä ravintoaineita. Balanssi on kaiken a ja o!

Sain ilon tehdä yhteistyötä Feel Vivid -nimisen vaasalaisen yrityksen kanssa. Feel Vivid on erikoistunut korkealaatuisten luonnontuotteiden valmistukseen ja maahantuontiin. Heidän valikoimastaan löytyy paljon erilaisia marja-, hedelmä-, sieni- sekä vihannesjauheita, joita on helppo lisätä esimerkiksi eri ruokiin, smoothieihin, jugurtteihin ja puuroihin tuomaan lisäboostia!

Feel Vivid lähetti mulle paketin täynnä herkullisen näköisiä jauheita, joista oon kyllä todella innoissani! Tänään laitoin kaurapuuron kaveriksi hieman acai- ja cupuacu-jauhetta, ja täytyy myöntää, että ne toivat aamupuuroon kyllä ihan erilaista makua, hyvää sellaista! Samalla sain myös runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja, eli sanoisin että kaksi kärpästä yhden iskulla. :--D

IMG_6497

Camu camu sisältää runsaasti C-vitamiineja, B1-, B2- ja B3-vitamiineja, rautaa, fosforia ja kalsiumia. Tämä amatsonin sademetsissä kasvava hedelmä sisältää myös paljon antioksidantteja. 

Cupuacu on troppinen puu, joka on sukua kaakaolle. Cupuacu-hedelmät sisältävät paljon A- ja C-vitamiinia, sekä B1-, B2- ja B3-vitamiineja. Se sisältää myös tanniineja, katekiineja, kvarsetiiniä ja vähän kofeiinia. Maku muistuttaa hieman ananaksen ja suklaan sekoitusta!

IMG_6510

Passionhedelmä sisältää runsaasti A- ja C-vitamiineja, sekä paljon kuitua, kaliumia ja rautaa. Kaliumia tarvitaan mm. lihasten rakentamiseen ja hermosolujen suojakalvojen optimaaliseen toimintaan.

Acai sisältää runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita. Acaista löytyy myös antosyaaneja, jotka toimivat suojaravinteina kehossamme. 

Mushroom Mix -uutejauheessa on käytetty lääkinnällisiä sieniä, jotka auttavat kehoa pysymään tasapainossa. Niiden uskotaan myös mm. lieventevän stressiä, tasapainottavan verensokeria ja parantavan unen laatua.

IMG_6499

Lakritsijuuri on noin 50 kertaa makeampaa kuin sokeri ja sen avulla onkin helppoa lisätä luonnollista makeutusta ja makua ruokiin. Se sisältää runsaasti flavonoideja ja glykyrritsiiniä. Lakritsijuurella on myös mm. viruksia vastaan taistelevia ja haavauman muodostumista ehkäiseviä vaikutuksia.

Mustaherukka sisältää runsaasti C-, K- ja E-vitamiineja, sekä flavonoideja. Feel Vividin mustaherukkajauhe on kokonaan valmistettu suomalaisista mustaherukoista!

Acerola on yksi maailman eniten C-vitamiinirikkaista hedelmistä, mutta se sisältää myös B1-, B2- ja B3-vitamiineja, sekä karotenoideja ja bioflavonoideja, jotka tehostavat C-vitamiinin imeytymistä.

IMG_6468

Kuten huomaatte, jauheet sisältävät monipuolisesti erilaisia vitamiineja ja muita elimistölle tärkeitä aineita. Jatkossa aion itse käyttää näitä osana monipuolista ruokavaliota, lisäämällä jauheita vaikkapa aamupala-smoothieen! Nämä ovat todella riittoisia, sillä jo teelusikan verran jauhetta vie pitkälle. Esimerkiksi kiloon acerola-uutejauheeseen on käytetty noin kymmenen kiloa tuoreita hedelmiä, joka tarkoittaa että jo yhdestä lusikallisesta saa runsaasti vitamiineja.

Onko teillä kokemuksia kyseisistä tuotteista, vai meneekö jokin tuote testiin? 

Psst, koodilla milla saatta 20% alennuksen Feel Vivid -verkkokaupassa 30.4 asti! 

2 kommenttia

  1. Oi mitä herkkuja! Kyllä näistä varmaan saa boostia elämään ja ruokavalioon kunnolla :-) Näitä olis mielenkiintoista koittaa <3

    VastaaPoista
  2. Niin saa ja tähän asti vaikuttaa kyllä hyviltä tuotteilta! :-)

    VastaaPoista