MITÄ BLOGGAAMINEN ON OPETTANUT?

IMG_6371
IMG_6390

Blogin kirjoittamisesta on tullut tässä vuosien varrella mulle todella rakas harrastus. Blogiin on kivaa jakaa kaikkea, aina asukuvista matkakertomuksiin. Mä oikeasti nautin siitä, että voin jakaa täällä mun juttuja. Ihanaa on myös se, kun te mahtavat tyypit kommentoitte mun postauksiin - se piristää mun päivää enemmän kuin mitä luulette. Bloggaaminen on oikeasti ihana harrastus, semmonen juttu jota mä tykkään tehdä, niin kauan kun se ei oo mitään pakkopullaa.

Bloggaamisen kautta oon tavannut paljon ihania tyyppejä, kokenut semmosia juttuja joita ei varmasti tulisi muuten koettua ja tän harrastuksen kautta oon oppinut myös todella paljon. Kun selailen mun vaihtariblogia tai tämän blogin postauksia ihan jopa vain vuoden takaa, niin huomaan miten paljon tässä hommassa oon kehittynyt! Välillä tunnen jopa hieman myötähäpeää, kun selailen ''vanhoja'' postauksia... Mun valokuvaustaidot, kuvien muokkaaminen ja kirjoittaminen on kehittynyt niin paljon. En kuitenkaan halua poistaa niitä vanhoja postauksia, koska ne ovat osa tätä blogia, osa mua, ja sitä paitsi on hauska selata taaksepäin ja muistuttaa itseään siitä, miten paljon on kehittynyt.

IMG_6360-2
IMG_6384

Mielestäni bloggaaminen on jollain tasolla tehnyt musta itsevarmemman ihmisen, vaikka en olekaan kauhean epävarma ennen ollutkaan. Nykyään oon esimerkiksi kameran edessä paljon itsevarmempi ja tiedän minkälaiset kuvakulmat ja poseeraukset sopii mulle. Itsevarmuus näkyy kyllä myös ihan arjessa, eikä vaan täällä blogin puolella. Mä osaan myös ilmaista itseäni paremmin, vaikka se onkin taito joka muutenkin kehittyy koko ajan, mutta uskon että bloggaaminen kehittää sitä taitoa toisella tasolla.

On myös hauska huomata, miten paljon luonnollisempaa kirjoittamani tekstit ovat nykyään. Osaan kirjoittaa ihan omalla tyylillä, olla oma itseni ja se näkyy myös lopputuloksessa. Ennen mun blogikirjoitukset olivat vähän tönkköjä, ainakin enemmän kuin mitä tänä päivänä. :--D En tiedä huomaako kukaan muu tän asian, mutta mä ainakin huomaan!

Mun rakkaus valokuvaukseen syntyi blogin kautta. Mun vanhemmat ostivat mulle kunnon järjestelmäkameran ennen kuin lähdin Jenkkeihin vaihtoon, ja vaihtovuoden aikana otin paljon kuvia mun vaihtariblogiin ja siitä se kaikki alkoi. Nykyään valokuvaaminen ja kameran asetukset ovat mulle tuttua puuhaa, mutta kehityn siinä vieläkin koko ajan. Tähän lasken mukaan myös kuvien jälkikäsittelyn. Noin vuosi sitten siirryin ilmaisista, netissä toimivista kuvanmuokkaus-ohjelmista Adobe Lightroomiin ja raakakuviin, joka oli kyllä todella hyvä päätös. Kuvien laatu on ihan toista luokkaa kuin mitä vielä vuosi tai pari sitten!

IMG_6397

Bloggaaminen on tosiaan opettanut mulle kaikenlaista, paljon enemmän kuin mitä tänne nyt luettelin. Blogi on mulle paikka, jossa voin ilmaista itseäni ja jossa voin käyttää luovuuttani, semmosena paikkana se myös pysyy.

Myös kun luen muitten bloggaajien blogeja, niin huomaan heissäkin kehitystä koko ajan! Harjoitus tekee mestarin, eiks niin?

xx, Milla

9 kommenttia

 1. Ihana asukokonaisuus noissa kuvissa♥ Iteki oon huomannu noi samat jutut. Teksti on muuttunu paremmaksi, samoin mietin enemmän kuvakulmia, valotusta ja asetteleu valokuvatessa sekä oon avoimempi. Bloggaamisen ansiosta itsevarmuuskin on kasvanu :D

  http://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Paula! <3 Jep, on ihanaa huomata miten paljon kehittyy tässä hommassa :-)

   Poista
 2. Vitsi mikä asennemimmi siellä näissä kuvissa <3 On kyllä ollut huippua tutustua suhun ja ihanaa saada tätä kautta myös kavereita! Bloggaamisessa huomaa kehityksen kaaren kyllä helposti täälläkin, mutta ei niitä myötähäpeää aiheuttavia postauksia viitsi vielä poistaa :-D

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi!! <3 Suhun myös, ja uudet blogikaverit on ihana plussa tän harrastuksen kanssa! Haha, näin on :--D

   Poista
 3. Ihanat kuvat susta! <3 Ja tosi kiinnostava postaus!

  VastaaPoista
 4. Niin hyviä kuvia vauu!❤ Bloggaaminen opettaa ja kasvattaa kyllä niin paljon 😍

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus! Itsekin monesti puoliksi häpeän vanhoja postauksiani, mutta toisaalta jos ne olisi samanlaisia kuin nykyään pitäisi huolestua miksi kehitystä ei tapahdu haha! :D Bloggaaminen on tuonut omaan elämääni myös vaikka mitä ja auttanut itseäni kasvamaan ihmisenä ja tukenut ammatillisessa kehittymisessä vaikka miten! :) Paras laji <3

  VastaaPoista
 6. Ihania kuva! Mä oon vasta aloittanut, niin mitään kehitystä ei varmasti vielä ole huomattavissa mut näitä kokeneempien bloggaajien postauksia on niin kiva lukea ja miettiä miten mä tulen joskus tässä kehittymään :D

  http://ellimarias.blogspot.fi

  VastaaPoista