Sisällön tarjoaa Blogger.

KOTIKOSMETIIKKAA: RAIKAS SOKERIKUORINTA

Miltä kuulostaa raikkaan sitruksinen ja kosteuttava, ja ehkä jopa piparmintun tuoksuinen kuorintavoide? Jos kiinnostuit, niin korvat hörölle, koska tässä olis ohje superhelppoon ja edulliseen kuorintavoiteeseen, jonka voit valmistaa kotona viidessä minuutissa.

bodyscrub-diy2

Tähän kuorintaat tarvitset viisi ainesta: kookosöljyä, sokeria (siis sitä ihan tavallista valkoista sokeria), kurkkua, limeä ja (piparminttu) eteeristä öljyä. Oon aika varma, että teidän kotoa löytyy ainakin jotain näistä. Eteeristä öljyä voi ostaa netistä tai esim. terveyspuodista muutamalla eurolle, mutta sen voi jättää myös pois, koska laitoin sitä ainoastaan tähän antamaan sen ihanan tuoksun.

Pehmennä 2 rkl kookosöljyä mikrossa noin 20 sekunnin ajan. Blendaa 1/4 kurkku esim. sauvasekoittimella mössöksi ja sekoita pienessä kulhossa pehmeän kookosöljyn sekaan. Lisää pari desiä sokeria. Raasta yhdestä limestä kuori ja sekoita mukaan. Halutessasi voit lisätä vielä 10 tippaa eteeristä öljyä. Itse käytin piparminttua, mutta esimerkiks sitruuna tai laventeri sopis varmasti myös hyvin. Säilytä mieluiten jääkapissa ja nauti ihanasta vartalokuorinnasta!

bodyscrub-diy

Sokeri toimii hyvin kuorintavoiteessa, koska se kuorii ihoa hellästi ja näin ollen poistaa kuolleet ihosolut. Kahvipurujakin voi käyttää tähän tarkoitukseen. Kookosöljy on monikäyttöinen tuote ja sitä voi käyttää myös kosteusvoiteena. Se siis kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti! Kurkku rauhoittaa, viilentää ja kosteuttaa ihoa. Limen kuori piristää ihoa ja antaa kuorintavoiteelle ihanan sitruksisen tuoksun.

Itse laitoin voiteen pieneen kannelliseen purkkiin, jonka löysin kirpparilta 70 sentillä. Myös vaikkapa tyhjä, puhdas pilttipurkki sopii säilytysastiaksi. Tää sopis ihan varmasti myös lahjaksi rakkaalle äiskälle, siskolle tai kaverille, koska kukapa nyt ei tykkäis raikkaasta kuorintavoiteesta? ;)

8 kommenttia

  1. oi tätä pitää päästä testaamaan - ihanan kesäinen ja raikas kuorinta:) aivan ihana muuten toi sun uus banneri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo suosittelen! :--) Kiitos! Jotenkin se edellinen alkoi tökkimään, piti sit saada uus ja raikas tilalle haha :-D

      Poista
  2. Aivan ihana idea! Itsekin olen kiinnostunut tällaisista, joten pakko kokeilla tehdä tämmöstä! :)


    http://emmikristiinan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Kokeiluun! :-D (Btw - ihana tuo uusi banneri!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, kantsii kyllä! Voi kiitos sulle! :)

      Poista
  4. Pakko testailla. Hävettää myöntää, mutta oon niin laiska kuoriin ihoo et varmaan hyvä aika tän ohjeen myötä tsempata.. :)

    http://miljahoo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Oon ihan samanlainen, mutta ajattelin, että ehkä tämmönen diy-juttu innostaisi enemmän :--D

      Poista