BRUNSSI TÄYNNÄ MAKUJA

Ihanan rento sunnuntai, hyvää seuraa ja herkullinen brunssi, eli mielestäni täydellinen päätös kivalle viikonlopulle. Kutsuin Veeran ja Vilman mun luokse nauttimaan kunnon sunnuntaibrunssista. Pöydästä löytyi smoothieta, kahvia, appelsiinimehua ja chili sin carnea, mmmm... Pisteenä i:n päälle sytytin vielä pari tuoksukynttilää ja laitoin joulumusiikkia soimaan taustalle. :-)

Sain Santa Marialta ja Risentalta mukaani pussillisen tuotteita Indiedaysin BID-tapahtumasta, joita tietysti käytin tässä brunssissa. Mukaan mahtui paljon erilaisia makuja ja mulle uusiakin herkkuja. Esimerkiksi tuota Gualacamole Dip mixiä en ookkaan ennen maistanut, mutta voin lämpimästi suositella sitä kaikille guacamolen ystäville.

Täytyy sanoa, että brunssi onnistui tosi hyvin ja tytötkin vaikuttivat olevan tyytyväisiä tarjoiluun! Päätimpä siis jakaa nämä mun brunssireseptit teillekin...

IMG_4493
IMG_4500

VADELMA-KOOKOS SMOOTHIE (KOLMELLE)

Tarvitset kookosmaitoa (esim. Santa Maria Extra smooth, tää on niin hyvää!), kaksi banaania, puolikas avokado, pakastettuja valdemia, noin 1 rkl chiansiemeniä (esim. Risenta), ripaus kardemummaa ja kanelia. 

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi, esimerkiksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Jos smoothie on sun mielestä liian paksua voit lisätä lorauksen vettä. Itse tarjoilin tätä smoothie bowlin muodossa ja päälle laitoin Risentan vadelma & kookos granolaa, nam! 

IMG_4498

CHILI SIN CARNE 

Tarvitset yhden sipulin, pari valkosipulinkynttä, purkki tomaattimurskaa, keitettyä riisiä mustapapuja liotettuna ja keitettynä (esim. Risentan), Sambal Oelek mausteseosta tai tuoretta chiliä, ripaus kanelia, (ripaus suolaa), sitruunanmehua ja öljyä paistamiseen.

Kuumenna loraus öljyä kattilassa, lisää kuorittu ja hienonnettu sipuli sekä valkosipunlinkynnet. Anna hautua kattilassa vähän aikaan. Lisää joukkoon tomaattimurska, haluamasi määrä keitettyä riisiä ja mustapapuja, ripaus kanelia, (ripaus suolaa), loraus sitruunanmehua, sekä Sambal Oelek -mausteseosta.

Anna hautua kunnes seos keittyy hieman kasaan. Tarjoile esimerkiksi Santa Marian Mini Taco Tubsejen päällä ja laita päälle guacamolea. Hyvää guacamolea saat muussaamalla pari kypsää avokadoa ja lisäämällä joukkoon Santa Marian Guacamole-mausteseosta sekä lorauksen sitruunanmehua!

IMG_4505
IMG_4507

Oli ihanaa jutella sitä sun tätä ja vaan viettää tämmöistä rentoa sunnuntaipäivää hyvä brunssin merkeissä, tämmöisiä pitäisi todellakin tehdä useammin. Santa Marian ja Risentan tuotepussi antoi mulle kivasti inspiraatiota kokeilla uusia makuja! Ja kyllä, sottapytty minä kaadoin kahvia liinalle, hups. :-D Meneekö nämä mun reseptit testiin ja mitä te tarjoilisitte brunssilla? xx, Milla

7 kommenttia

  1. No nam tuolainen maistuisi nytkin mulle, en ole taas vaihteeksi syönyt mitään aamupalaa joten nälkä alkaisi olemaan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että, aamupala on kyllä tärkee! Siihen kantsii satsata ja tää oli muuten tosi hyvää :D

      Poista
  2. Nam, niin herkullisia kuvia. Nyt alko kyllä kovasti tekemään mieli tortilloja! Pakko sanoa, että noi on niin helppoa ja hyvää ruokaa. Salsa on myös semmonen mitä tehty itse, kuokkamoolea en juuri itse käytä niin ei tulisi tehtyä samalla tavalla.

    www.finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ah, tortillat on kyllä herkkua! Salsaa voiskin tehdä joskus ihan itse :-)

      Poista
  3. Smoothie menee ehdottomasti testauukseen! Hyvältä kuulostaa <3

    https://viiviviljaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Chili sin carneen kannatta kokeilla laittaa juustokuminaa (jeeraa), kanelia, savupaprikaa, oreganoa ja kasvisfondi "kuutio". Proteiiniksi kannattaa lisätä esimerkiksi kauramurua. Pienen hauduttamisen jälkeen puristaa limen mehut päälle ja avot.

    VastaaPoista