TÄYDELLINEN ITSETEHTY GRANOLA

IMG_6106

Mä oon täysin rakastunut rapeaan, herkulliseen granolaan ja se on ehdottomasti mun lemppari lisuke smoothie-kulhon päälle! Juttu on kuitenkin se, että kaupan granolat ovat yleensä täynnä sokeria, tai sitten ne terveellisemmät variantit maksavat kolme kertaa enemmän kuin tavisgranolat.

On sanomattakin selvää, että loppupeleissä kotona tehty granola on lompakolle ystävällisempi vaihtoehto ja samalla myös terveellisempää. Ja tässä pieni paljastus: sen tekeminen on superhelppoa!!! Mä en edes tajunnut kuinka helppoa hyvän, klimppisen granolan tekeminen on kotona ja yllätyinkin miten hyvää tästä tuli. Sitäpaitsi nämä ainekset löytyvät jo aika varmasti valmiiksi omasta keittiöstä.

IMG_6108
IMG_6097

Resepti alunperin maku.fi

Superhelppoon ja herkulliseen granolaan tarvitset: noin 4-5 desiä kaurahiutaleita, noin puoli desiä öljyä (esim. kookosöljyä), noin puoli desiä jauhoja, makeutusta oman maun mukaan (tähän sopii hyvin vaikkapa hunaja tai agave), noin puoli desiä vettä ja mausteita, kuten kanelia, inkivääriä, vaniljaa ja muita oman maun mukaan. :--)

Sekoita ainekset kulhossa. Levitä granola uuninpellille, älä vajota kaikkia kasoja. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia välillä käännellen, mutta älä yhäkään riko lohkareita. Laita lämpö pois uunista ja jätä luukku raolleen ja anna kuivua uunissa vielä 15-20 min. Anna jäähtyä ja säilytä lasipurkissa.

Ja hei, älä skippaa jauhoja, koska ne tekevät granolasta semmoista ihanan klimppimäistä! Vettä kannattaa lisätä vähitellen, kunnes massa on vähän kosteahko.

IMG_6111

Smoothie-kulhon kaveriks käy granolan lisäksi myös granaatinomena, mustikat, raakasuklaa, jos haluaa pientä luksusta, sekä pähkinät. Nammm!

Ootteko te granolan ystäviä?

xx, Milla

11 kommenttia

  1. Tykkään granolasta ja kunhan edellisen kaupasta ostetun purkin saisi tyhjäksi, voisin kuvitella myös tekeväni itse :-)

    http://emmikristiinan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granola on hyvää! Kannattaa kokeilla tätä ohjetta, tää on niin helppo ja superhyvää myös! :--)

      Poista
  2. Mäkin tykästyin syksyllä tuohon itse tehtyyn granolaan ja tein sitä kyllä monilla eri variaatioilla! Ompa hyvän näköistä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen jää kyllä hassusti koukkuun, kun se on niin hyvää :-D Pitääkin koittaa tehä jotain muitakin variaatioita!

      Poista
  3. Pakko kokeilla tätä, niin helppo ohje ja granola on niin hyvää <3

    VastaaPoista
  4. En tiedä oonko ikinä edes granolaa syönyt, mutta nyt kun näitä ohhjeita on näkynyt joka puolella vakuuttaen se helppoutta niin kai sitä pitää kokeilla! Aivan törkeen hienoja kuvia muuten, en mä ikinä saa mun blogikuvia tuolle tasolle vaikka kovasti yritänkin :D

    Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten onkin aika kokeilla!! :--D Oii, kiitos ihanasta kommentista Sanna!! <3 Pitää vaan harjotella, haha :-)

      Poista
  5. Mä en oo _ikinä_ maistanutkaan granolaa, mutta näyttää kyllä super hyvälle! Pitää testata joskus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eih, no nyt ois hyvä hetki kokeilla tätä! :--D

      Poista
  6. Oi nams tää menee niin testiin<3 Granola on herkkua :')

    http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista